Kreekrace

Elk jaar op de eerste (of tweede) zaterdag in september organiseren wij de Kreekrace. Een unieke roeiwedstrijd in Nederland want een keerboeiwedstrijd kom je vrijwel nergens anders tegen. De wedstrijd is toegankelijk voor alle boottypes en voor iedereen die mee wil doen, ongeacht je roeiniveau. Gezelligheid en een beetje onderlinge competitie is waar het die dag om draait. Naast onze eigen boten doen meestal diverse teams van clubs uit de omgeving mee. Na afloop is er altijd ruim tijd voor een uitgebreide wedstrijdbespreking onder het genot van een drankje en met een heerlijke barbecue.

LET OP: KREEKRACE 2024 IS OP 31 AUGUSTUS!!

 

KREEKRACE 2023

Deze race zal de boeken in gaan als de warmste (tot nog toe). Met 22 deelnemende ploegen, van 7 verenigingen, verdeeld over 3 heats was het programma weer goed gevuld. Het internationale tintje kwam dit jaar zowel uit België als uit de UK (Cambridge met oud Rowdow-roeier Daniil). Ook Vester, vanuit Maastricht, ontbrak uiteraard niet. Studenten wereldkampioen in de acht Mats van Sabben liet zien dat hij ook lekker kan skiffen én hij werd de trotse eigenaar van de nieuwste Gouden Dol. Toch één van de meest begeerde prijzen op roeigebied.

Het wedstrijdgeweld werd uiteraard afgesloten met een heerlijke maaltijd, verzorgd door de vaste kookploeg van de RVZV, hartelijk dank weer!

Benieuwd naar de resultaten, klik op De uitslag

 

 

 

Het secretariaat

Gouden Dol

 

 

 

Team Cambridge